Home Antreprenoriat Privirea, oglinda sufletului

Privirea, oglinda sufletului

de admin

Frumusețea, chiar dacă atemporală, subiectivă și generoasă din punctul de vedere al unghiurilor din care o analizăm, știe să se și adapteze cerințelor tuturor generațiilor. „Ochii sunt oglinda sufletului” este o metaforă care a rezistat, indiferent de sezon și de timpurile pe care le-am trăit. Cel puțin în București, o duce cu succes mai departe și în conotația de eleganță suplinită de senzualitate, Maria Oana Popa, un adevărat artizan al genelor.

1. De ce lashmaker dintre atâtea alte orientări în industria frumuseții? A influențat cariera de model? 
Nu știu să răspund la “de ce”, dar îmi amintesc că în momentul în care am decis  să îmbrățișez meseria de lashmaker artist toată povestea era la început, căci pe-atunci era ceva necunoscut. Îmi doream atât de mult să fac ceva cu folos, încât acest necunoscut, care părea și imposibil totodată, m-a atras foarte mult . Bineînțeles, as fi putut alege să fiu make up artist, să mă reîntorc să lucrez ca model și să studiez actoria sau să fac orice altceva. Dar sunt o persoană care își asculta intuiția și inima și mi-am dat seama de un lucru: această meserie m-a ales. Cariera de model mi-a fost de folos, în sensul în care m-a ajutat să mă descopăr și să-mi manifest latura creativă, atuuri pe care le-am folosit ulterior în meseria de lashmaker.

2. Practic ai 3 profesii diferite: profesor de matematică, model, antreprenor. Cum te-ai simțit în fiecare în parte? Unde a fost mai dificil? 
M-am simțit împlinită în toate cele trei ipostaze pentru că făceam ce știam eu mai bine la acel moment și consider că fiecare profesie a avut un anume scop în viața mea, lăsându-mi în dar învățături prețioase. Însă, cele două profesii pe care le-am avut înainte de a fi antreprenor în meseria actuală, s-au intersectat în acest punct comun de astăzi. Momente dificile au existat de-a lungul timpului, dar acum depinde și din ce unghi alegi să vezi lucrurile. Eu am ales partea constructivă a fiecărei meserii pentru că mi-am dat seama că într-un final „poți schimba lumea cu o privire”, și la propriu, și la figurat. Da, da, chiar și-atunci când pregăteam copiii la matematică și mă uitam blând la ei găseau mai rapid răspunsul, când eram model m-am jucat foarte mult cu expresivitatea ochilor, iar acum, ca lashmaker, transform privirile femeilor în fericire.

3. Ce înseamnă „răbdarea” în business, dar în punerea de gene? 
Răbdarea în business este o provocare pentru multe dintre noi, deoarece vrem sa ajungem rapid pe scenă, să avem succes și să devenim peste noapte adevărate femei de succes. Eu una am ales creșterea firească, organică și ce m-a motivat a fost încrederea dată femeilor care mi-au călcat pragul. Sunt convinsă că nu printr-un cont bancar se definește un business de succes. Răbdarea de a pune gene este o răbdare constructivă, care m-a învățat cu adevărat ce înseamnă să ai răbdare, m-a reeducat și m-a modelat. Se întâmplă să stau și 14 ore încontinuu la job și să nu obosesc. Asta pentru că tot ce fac, fac cu pasiune și răbdarea mea este deja antrenată.

4. A fost un trend sau este încă? Exista și inconveniente?
Un trend a fost și va fi întotdeauna. Genele bogate și voluminoase au fost mereu apreciate, din acest motiv femeile folosesc benzi de gene, smocuri de gene, iar din 2003, de când au apărut, extensii de gene permanente care durează până la 7 săptămâni. Consider că acest serviciu va fi întotdeauna în topul cerințelor femeilor pentru că genele subliniază atractivitatea și feminitatea, iar noi ne dorim să arătăm bine în orice moment al zilei. Există și inconveniente, desigur, atunci când suntem alergice și nu le putem purta sau când avem ghinionul să dăm peste un stilist care să dea greș în aplicarea extensiilor de gene, atunci cu siguranță n-o să mai vrem să auzim vreodată de gene permanente.

5. Ești de principiul: natural sau daca tot rabd atâtea ore, măcar să se vadă? 
Sunt de principiul atât cât ar trebui și cât ne permit genele naturale fără să le agresăm. În general, look-ul natural este cel mai greu de obținut în ziua de azi, dar credem că este și unul dintre cele mai apreciate. La firma mea, Creative Lash, ne-am rezervat dreptul de a oferi celor care ne calcă pragul stiluri personalizate și naturale. Noi vrem doar să schimbăm lumea oferind o privire mai conturată și mai luminoasă, scoțând în evidență frumusețea naturală.

6. Ce atitudine trebuie să aibă femeia care iese din salonul tău?
Au fost câteva cliente care mi-au spus: „Maria, tu știi cu adevărat să faci femeile fericite“, deci, în concluzie, fericirea este o atitudine, genul de atitudine pe care o caut și mă bucur să o văd la cea care iese din salonul meu, pregătită să cucerească lumea cu o privire.

Interviu realizat de Elena Banciu

Foto: Creative Lash

Articole similare

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. Puteți fi de acord, sau puteți alege să modificați opțiunile de cookies. De acord Află mai multe