Home Știri Business Diana Iosu, DiFine PR: Vrem să fim între principalele agenții de PR pentru companiile de tehnologie

Diana Iosu, DiFine PR: Vrem să fim între principalele agenții de PR pentru companiile de tehnologie

de admin
  • Obiectiv: În 3-5 ani, între principalii furnizori de servicii de comunicare pentru companii IT&C;
  • Dublare a businessului în 2020;
  • Companiile trebuie să învețe să comunice chiar și când businessul scade.

București, 21 octombrie 2020 Agenția DiFine PR, un business lansat de Diana Iosu, expert cu peste două decenii de experiență de comunicare în domeniul IT și telecom, are ca obiectiv ca în următorii trei-cinci ani să ajungă între principalele agenții de relații publice pe segmentul de tehnologie.

Încă de la lansare, orientarea spre zona IT&C a venit ca un pas firesc, primul client al DiFine PR fiind câștigat la scurt timp dupa lansare – GapMinder, un fond de capital de risc de 45 de milioane de dolari (în prezent), care investește în companii de tehnologie din regiune care cresc rapid la nivel internațional, aflate în faza de Seed sau Serie A. Odată cu acesta, în portofoliu a intrat si programul de accelerare Techcelerator. DiFine PR acordă suport în ceea ce privește comunicarea și pentru startup-urile aflate în rundele de accelerare ale Techcelerator. În prezent, mai mult de 60% dintre clienții DiFine PR provin din domeniul IT&C.

Până la acest moment, agenția de comunicare a lucrat cu 45 de branduri, cele mai multe dintre acestea fiind din zona de tehnologie sau domenii conexe: programul global de incubare NASA Space Apps Challenge, McKinsey & Company, GapMinder Venture Capital, Techcelerator, InnoEnergy Central Europe, ClujHub, Fenix, Bitcoin Romania, Emailtree AI (Luxembourg), Innoship Technology, Cyscale, SecurifAI, Xvision, Gumzzz,  Smartdreamers, Future Work Force, Cassa, Cartloop, Apiary, etc.


Principalele servicii oferite sunt consultanță în comunicare, strategie, campanii integrate de comunicare, anunțuri de lansare pe piață și/sau listări, organizare de evenimente, consultanță pentru situații de criză, comunicare digitală și social media, în funcție de nevoile si de stadiile businessurilor comunicate.

“În pofida contextului dificil pe care îl experimentăm, anul acesta am avut un parcurs sănătos în business, ne-am mărit echipa și vom continua să ne extindem. De asemenea, această toamnă este foarte intensă. Vom termina chiar mai bine anul acesta decât anul trecut; estimez o dublare a business-ului la final de an. Ne-am propus ca în 3-5 ani să fim între principalele agenții care oferă servicii de comunicare pentru companii de tehnologie mai ales că experiența și portofoliul pe care îl avem ne recomandă pentru această poziție”, afirmă Diana Iosu, fondatoarea DiFine PR și expert cu 22 de ani de experiență în comunicare pentru doi dintre cei mai mari operatori telecom, Vodafone și Telekom.

Antreprenoarea mizează pe o creștere susținută a veniturilor DiFine PR ca urmare a faptului că a optat pentru o abordare de perspectivă, se bazează pe o echipa solidă, cu experiență vastă în domeniul comunicării,

dar și datorită faptului că baza clienților provine din IT&C, un domeniu mai puțin afectat economic în contextul pandemiei.

De asemenea, specialistul în comunicare crede că proiectul va crește și pentru că firmele încep să înțeleagă că trebuie să comunice și în momentele dificle, nu doar când au succes.

“Companiile, brandurile trebuie să comunice și când businessul scade. Oamenii tind să se deschidă doar când au succes, doar când compania crește. Avem clienți afectați de criza cauzată de pandemie, pe care i-am sfătuit să comunice în această perioadă. Au fost curajoși și am văzut rapid primele rezultate. Dacă nu ești prezent constant în atenția oamenilor, te costă mult mai mult să revii când economia își reia cursul de creștere decât atunci când comunici recurent și când nu îți este la fel de bine”, afirmă Diana Iosu, fondatoarea DiFine PR.

O componentă importantă a strategiei de creștere a DiFine PR este organizarea a doua evenimente cu licență internațională: NASA Space Apps Challenge și Fuckup Nights Bucharest.

NASA Space Apps Challenge este un hackthon anual prin care NASA implică persoane din toată lumea pentru a găsi soluții pentru o serie de provocari cu impact major în ceea ce privește viitorul omenirii, în timp ce Fuckup Nights este un eveniment recurent, informal, de business, organizat în peste 320 de orașe din întreaga lume, o mișcare globală care prezintă lecțiile învățate în urma nereușitelor profesionale și se adresează, în egală măsură, micilor și marilor antreprenori, celor care lucrează în corporații și liber profesioniștilor.

Scurt istoric DiFine PR, în imagini, aici.

Articole similare

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența de navigare. Puteți fi de acord, sau puteți alege să modificați opțiunile de cookies. De acord Află mai multe