Child & Family
10 scriitori contemporani citesc pentru copii
Surpriza acestui proiect este prezenta, in calitate de invitat international, a scriitoarei britanice Claire Barker, autoarea volumului Tatanus Piparus, aparut la Editura ALL

 10 scriitori contemporani vor citi copiilor în deschiderea atelierelor de lectură smARTkid,
destinate copiilor cu vârste între 6 si 12 ani.

Proiectul „10 scriitori contemporani citesc pentru copii”, gândit și implementat de Asociația 7 ARTE, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Român (AFCN) se afla la a doua ediţie, cu startul în luna aprilie. În fiecare sâmbătă, între 14 aprilie și 16 iunie, de la ora 11.30, 10 scriitori contemporani vor citi copiilor și vor participa alături de cei mici la activități care să le stârnească dragostea față de lectură și de cărți.  Atelierele vor avea loc în fiecare sâmbătă, în librăria “Librarium” din incinta Teatrului Naţional Bucureşti.


Pe parcursul a trei luni, câte un scriitor contemporan, 10 în total, vor susţine ateliere de lectură alături de trainerii Asociaţiei 7 ARTE. Atelierele durează 1 oră, sunt interactive şi au o componentă de workshop (de arte vizuale şi abilităţi practice), care transformă lectură textelor literare într-o activitate plăcută, reconfortantă şi asumată de către copii.

Surpriza acestui proiect este prezenta, in calitate de invitat international, a scriitoarei britanice Claire Barker, autoarea volumului Tatanus Piparus, aparut la Editura ALL.

În calitate de invitaţi, scriitorii le citesc copiilor, le răspund la întrebări, stimulează discuţiile libere şi ajută la desfăşurarea activităţilor, sub coordonarea trainerilor Asociaţiei 7 ARTE. Prezenţa scriitorilor contemporani are că scop, pe lângă promovarea lecturii şi a vânzării de carte, promovarea literaturii contemporane, demistificarea statutului scriitorului şi încurajarea lecturii în rândul şcolarilor mici, care trebuie să devină cititorii de mâine.

Proiectul “10 scriitori contemporani citesc pentru copii” a fost declarat câştigător în sesiunea I de proiecte, 2018, categoria “Promovarea culturii scrise”, de către Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), fiind co-finanţat AFCN.

Scriitorii invitaţi să le citească copiilor în ediția 2018 a proiectului sunt:

14 aprilie - Iulian Tănase,

21 aprilie – Ciprian Măceșaru,

28 aprilie – Daniel Eberhat,

5 mai – Lavinia Braniște,

12 mai – Vladimir Drăghia,

19 mai – Alexandra Rusu,

26 mai – Carmen Tiderle,

2 iunie – Ioana Nicolaie,

9 iunie – Mihaela Coșescu,

16 iunie – Codin Maticiuc.

Participarea la ateliere este GRATUITĂ, dar se face în limita locurilor disponibile, prin înscriere la adresa: liviarosca@gmail.com.

Facebook Event.

https://web.facebook.com/events/1212402575559082/

Pagina de Facebook Smartkid

https://www.facebook.com/atelieresmartkid/

 parerea ta
 
comentariu
numele si prenumele*
email*
 


Statistici trafic - StatCounter.com


X