Loja de Business
Inspirație
Ce este și de unde vine ea, inspirația, atunci când ne învăluie? Pentru ca da, ne învăluie plăcut, precum o țesătura moale de mătase ce ne mângâie pielea.

 

Când va gândiți la inspirație în sine, ce trăiri interioare aveți? Care sunt gândurile ce vă apar în minte instant? De exemplu, pe mine cuvântul inspirație mă duce într-o fracțiune de secundă la dans, muzică, pictură, culoare, cer albastru, sunetul mării și oameni.

Cred că una dintre cele mai dificile alegeri pe care tinerii trebuie sa o realizeze încă din adolescentă este: ce preocupare îmbrățișează în societate pentru o perioadă de timp, iar proiecția de cele mai multe ori este făcută, pe viată. Pregătirea începe încă de la grădinița și fie că școala, familia sau mentorii îi pregătesc pentru momentul zborului, decizia de a-și deschide aripile o iau tot singuri. Si va spun, este destul de înfricoșător pentru unii, asta pentru că societatea marketează meserii și proiectează idealuri, nu dezvoltă oameni. Oamenii însă, pot fi proiecte de succes care fac diferența, atâta timp cât aceștia sunt in continuă introspecție, mișcare, dezvoltare emoționala și spirituală.

Recunosc că, datorită acestei dinamicități sunt fascinată de oameni iar unul dintre motivele principale pentru care acum mulți ani am ales sa îmbrățișez meseria de business development și om de vânzări a fost tocmai posibilitatea interacțiunii cu persoane de diverse categorii, ce  profesează in diverse industrii și care mă pot îmbogăți cu experiențele lor personale, pentru că da, cel mai mult mă inspiră oamenii cu poveștile lor trăite si apoi împărtășite. Dar nu toți ci doar aceia care de exemplu, pot spune cu fapte cum sa faci atunci când nu mai ai nimic de făcut, aceia care știu ce vorbe sa spui atunci când mintea iți explodează de sutele de cuvinte ce vor toate sa își ia zborul in același timp, cei care aud cu urechile si ascultă cu ochii, cei ce vorbesc fără cuvinte, cei ce împing limitele dincolo de linia limitei cunoscute și in special aceia ce cred că “da, se poate” este o atitudine personala. Adică, oameni care pot inspira prin simpla prezentă.

Cum alegem însă persoanele ce ne inspiră? Mânați de impulsul de moment sau ca urmare a unei analize bazată pe date concrete, adică fapte doveditoare care atestă veridicitatea capabilităților persoanei ce urmează a ne inspira? Iubim dansul doar dacă primește referințe pozitive, muzica dacă este ascultată de cât mai multe persoane, oamenii, dacă dovedesc că pot inspira? Este necesar unui copac de exemplu, să-și dovedească veridicitatea de fi sursa de inspirație?

Are nevoie, oare, un nou născut sa învețe culorile sau deja le știe și le simte, iar aici mă refer la vibrația culorilor nu la denumirea lor într-o limbă sau alta?


Citeşte şi "Despre emoţii, cu drag" de Veronica Cozma Membră a Asociaţiei „Femei în Tehnologie”


Așadar, inspirația este o capabilitate înnăscută sau dobândita pe parcursul anilor ca urmare a experiențelor personale?

Părerea mea este că, inspirația este într-adevăr o alegere însă nu cea de a opta pentru o variantă sau alta  ci aceea de a fi deschiși, este un canal de vibrație cu universul, un conector interior dacă vreți însă activat de sentimente puternice precum cele dintr-o poveste motivațională, emoția simțită in dans, foșnetul frunzelor unui copac sau pur si simplu, câteodată, tăcerea deplina. Voi, ce părere aveți?

Până data viitoare, va doresc inspirație maxima!

 

 

 parerea ta
 
comentariu
numele si prenumele*
email*
 


Statistici trafic - StatCounter.com


X