Health & Fitness
Medicina Integrativa, progresul pe care l-am asteptat
Medicina integrativa, dupa cum o recomanda si numele, integreaza cunoasterea medicinei traditionale, cu cea a medicinei stiintifice, cu psihologia, filosofia si spiritualitatea.

 


Omul nu este reductibil nici la corpul sau fizic, nici la mintea sa, nici la emotiile sale. El este cu mult mai mult decat aceste dimensiuni. El poarta in sine devenirea insasi, istoria acestei lumii inca de la inceputurile ei. Legile spiritului si ale materiei se regasesc, in proportie corespunzatoare, la fiecare individ. 


Partile sale componente se afla intr-o permanenta legatura dinamica intre ele si cu ceea ce se afla in afara fiintei individuale. Functionam in armonie cu legile planetei pe care locuim, ale sistemului solar, galaxiei si, desi pare greu de crezut, ale macrocosmosului insusi.

In Clinica Eliade, medicina integrativa utilizeaza moduri de explorare si de influentare a fiintei ca intreg. Dimensiunile care stau la baza constructiei individului sunt: informatia, energia si materia.Energia, modelata de informatie se condenseaza si devine materie. O afectiune descoperita in corpul fizic are o cauza mai profunda, de ordin energetic  si informational. O tulburare de natura emotionala, de exemplu, poate  genera o reactie corporala, o somatizare. In Clinica Eliade, explorarea legaturilor dintre planurile fiintei se face printr-o abordare multidisciplinara. Ca si Universul exterior, microuniversul interior este foarte dinamic. Daca ceva nu functioneaza bine pe un anumit palier, organismul gaseste solutii compensatorii pentru a asigura functionarea intregului.
Medicina integrativa se concentreaza pe cauza primordiala a unei afectiuni. 

In clinica, pe baza filosofiei medicinei integrative,  se exploreaza si se gasesc  remedii din arii terapeutice care, la prima vedere, par indepartate de simptomele individului. Astfel, una dintre principalele evaluari este cea prin biorezonanta. Cu ajutorul Asyra, una dintre cele mai moderne tehnologii de screeneing computerizat, sunt evaluate energetic o multitudine de tipuri de tesuturi, celule, hormoni, enzime, si minerale. Totodata, tehnologia permite identificarea unor semnaturi energetice corespunzatoare unor microorganisme, paraziti, fungi, bacterii, metale grele, substante toxice si altele. Screeningul computerizat vizeaza comportamente si atitudini emotionale, modul de circulatie al energiei pe meridiane, dinamica centrilor energetici (chakre), explorarea constitutionala (vulnerabilitati energetice), existenta unor surse de stress electromagnetic si altele.

 Alaturi de aceste evaluari, medicina integrativa ia in calcul si analizele clasice (analizele de laborator si cele imagistice) care sunt de o valoare deosebita pentru stabilirea unui diagnostic.

Totusi, in Clinica Eliade, conform perspectivei integrative, termenul „diagnostic” capata o valoare noua, in sensul ca el este curatat de conotatia fatalista, definitiva a termenului. Omul dispune de un potential de vindecare si autovindecare exceptional. Operarea pe multiplele dimensiuni de functionare ale fiintei cresc exponential eficienta actului terapeutic si sporesc semnificativ sansele de vindecare chiar in cazul unor afectiuni complexe.Boala dobandeste, in acceptiunea medicinei integrative, o conotatie noua. Ea este un indiciu al necesitatii imperative a unei transformari si unei largiri a spatiului constiintei. Este  momentul de incepere a unei vieti noi.Cum actioneaza medicina integrativa?

In Clinica Eliade se pune un accent deosebit pe cunoastere. O cunoastere a ceea ce se petrece la nivel biologic (celular, tisular, de sisteme si organe), energetic, psihologic (emotii, pulsiuni de viata sau de moarte etc) si spiritual.

Alaturi de screeningul electrodermal computerizat, in clinica sunt folosite dispozitive  cu biofeedback: cel cu puls magnetic IMRS  si cel cu semnale elactrice neuro-similare - Scenar). Dispozitivul PEMF folosit in clinica emite campuri magnetice pulsatorii corespunzator unor frecvente care se regleaza automat si individualizat. In tandem cu dispozitivul de baza, opereaza si un mecanism de stimulare a frecventelor cerebrale prin semnale luminoase si sonore. Scenar este un dispozitiv uimitor de management al durerii si de refacere a homeostaziei. Ambele tehnologii reprezinta rezultatul unor cercetari ce initial aveau legatura cu aplicatii din domeniul astronautic.

 Schema de tratament a clinicii include ozonoterapia, sauna cu infrarosu, posturologia computerizata si tehnologia Alpha Sphere (care este o impletire intre arta si terapie multisenzoriala). Deosebit de interesante si apreciate sunt  „ritualurile” cotidiene ale clinicii,  precum masajul, osteopatia, terapia cranio-sacrala, acupunctura, disciplinele de granita, precum homeopatia, terapiile florale Bach, terapia cu uleiuri esentiale.

O importanta aparte revine actului terapeutic in sine care, in Clinica Eliade, este realizat de terapeuti policalificati (kinetoterapie, nutritie, psihoterapie,  psiho-somatica, absolventi ai unei multitudini de cursuri de specialitate si perfectionari  in tara si strainatate) si care actioneaza conform unor protocoale coerente.

 In orice terapie, elementul esential al reusitei este alianta terapeutica. Aceasta este facilitata de toate acele trasaturi legate de nivelul de dezvoltare personala al terapeutului, de ancorarea acestuia in principii si idealuri inalte, de gradul de daruire si autenticitate in plan profesional si in relatia cu el insusi.

Medicina integrativa face apel la o serie de activitati menite sa asigure coerenta launtrica a individului, imbunatatirea relatiei cu mediul si cresterea starii de bine, dintre care enumeram: exercitiul fizic, muzica, dansul, pictura, jocul, excursiile in natura, mersul descult , lectura inspirata,contemplatia si meditatia.

Medicina Integrativa este aplicata in Statele Unite ale Americii in cadrul Consortiului Centrelor Academice de Sanatate prin Medicina  Integrativa. DinConsortiu fac parte peste 44 de centre medicale din universitati renumite, precum   Yale, Harvard, Stanford, Johns Hopkins, Clinica Mayo. In Europa, medicina integrativa functioneazain universitati din Germania, Suedia (Institutul Karolinska), Regatul Unit al Marii Britanii si multe alte centre.

In Romania,  Clinica Eliade se afla  printre institutiile care folosesc cu entuzuiasm si eficienta tehnologii si protocoale specifice medicinei integrative, asumandu-si un rol de pionierat in acest sens. Cu ocazia  Congresului de Medicina Biologica din Baden Baden, Germania, din 2015,
sub egida OIRF, Clinica Eliade a fost reprezentata de unul dintre terapeuti.
Acesta a prezentat audientei academice filosofia, meniul de terapii si dotarile tehnologice complexe ale institutiei. Reactia de apreciere din partea auditoriului a adus multa bucurie si incredere initiatorilor si  intregii echipe a clinicii si a fost o confirmare importanta a validitatii abordarii terapeutice inovatoare a Clinicii Eliade.

 parerea ta
 
comentariu
numele si prenumele*
email*
 


Statistici trafic - StatCounter.com


X