Dialoguri Despre Putere
#Esenţe De Leadership. Când Femeia deţine Puterea într-o Mănusă de Catifea
Cum pot femeile să-și maximizeze abilitățile de conducere?„Dacă Lehman Brothers ar fi fost de fapt Lehman Sisters, criza economică din ziua de astăzi ar fi arătat în mod clar cu totul altfel“ declara Christine Lagard, Directorul Executiv FMI, în anul 2008, când lumea se confrunta, din nou cu o criză economică.  

Declaraţia vine să susţină studiile realizate la nivel international, cu referire la egalitatea de gen. Rezultatul acestor cercetări demonstrează, că acele companii unde  şi femeile ocupă  poziţiile de conducere, executive sau non-executiv au performanţă financiară. Dar egalitatea de gen, în profesie, la locul de muncă, în leadership este încă o temă deschisă, unde nu s-a spus totul. Situaţia este valabilă nu doar în România, ci la nivel global. Este clar că nu toate femeile pot ajunge leaderi. Dar foarte multe au acest potenţial. Trebuie doar să-l conştientizeze şi să lucreze pentru dezvoltarea lui.

4 coordonate pentru a deţine puterea într-o mănuşă de catifea:

1. Dezvoltaţi şi lucraţi pe: creativitate, încredere în sine, conştiinţa de sine, empatia, comunicare

Poate că sunteţi  un leader puternic, chiar cu accente autoritare,  "masculine". Indiferent de calitățile  unice, nu vă opriţi doar la atât.

2. Acționați strategic.

Trebuie să aveți întotdeauna imaginea de ansamblu, adică să cunoaşteţi bine situaţia, în toate aspectele şi detaliile ei. Învăţaţi să vă simţiţi  confortabil cu riscurile, dar analizaţi  fiecare rezultat posibil,  înainte de a acţiona.A asuma riscul este o abilitate. Lucrați la ea!

3. Fiţi proactive.

Femeile au o intuiție infinit mai bună, comparativ cu bărbații. Ei nu au “fineţea “ psihică de a simți sentimentele sau gândurile unei alte persoane. Femeile se conectează uşor  cu emoțiile celor din echipă.  Este un mare avantaj. Folosiţi-l pentru că vă oferă șansa de a fi o persoană proactivă şi reactivă. Ca lider proactiv, veți lua măsuri înainte ca o situație să degenereze într-o criză. Liderii reactivi reacționează după declanșarea crizei, când deja  situaţia este greu de gestionat iar finalul aduce mari prejudicii..

4. Colaborați atât cu bărbații cât și cu femeile

Cele mai multe dintre dumneavoastră cunoaşteţi discriminarea. Şi încercaţi să remediaţi situaţia, atunci când aveţi oportunitatea. Chiar şi pentru femei există riscul de a “ câdea” în această capcană. Când ajung în poziție de conducere, ignoră bărbații și se înconjoară doar de  femei. Refuzaţi  feminism-ul. Este un comportament fără sens.Nu apreciați aptitudinile oamenilor în funcție de genul lor. Înconjurați-vă echitabil, atât de bărbați cât și femei de succes. Lucraţi  în mod absolut egal cu ei, la fel cum ați dori ca orice lider să-și trateze colaboratorii și angajații.

Şi nu uitaţi. Femeile nu se plâng. Ele acționează. Ele demonstrează că sunt demne de poziția pe care o cupă.

by

Antoaneta Banu-Realizator şi Moderator Business Woman tv

Creator Dialoguri despre Putere

Specialist Personal  Brand ​ Communication

Community Activator

Journalist Canal 33 Business TV Channel & Business Woman Magazine

 

 

 

 

 

 

 

 
parerea ta
 
comentariu
numele si prenumele*
email*
 


Statistici trafic - StatCounter.com


X