Business & Earnings
Trusa de instrumente pentru antreprenoare la început de drum
Professional Women’s Network România derulează a 5-a ediție a programului de educație antreprenorială pentru femei


 „Trusa de instrumente pentru antreprenoare la început de drum” - proiect dezvoltat de Professional Women’s Network România (PWN), este un program de educație antreprenorială pentru femei dedicat celor care doresc să înceapă o afacere sau se află în etapele incipiente ale propriului business. Curricula abordează într-un mod aplicat și interactiv abilitățile și provocările punctuale cu care se confruntă doamnele în timpul tranziției de la viața de angajat la cea de antreprenor.

 Lansat în 2015, programul a ajuns deja la a cincea ediție și s-a dezvoltat constant ca structură și curriculă de la opt module în ediția pilot, la 13 module astăzi. Astfel, doamnele participante vor aprofunda aspecte de Strategie antreprenorială, HR și Management Operațional, Aspecte juridice, Fiscalitate și Contabilitate, Brand personal, Marketing, Online și Social Media, Vânzări, Negociere, Finanțare, Plan de Afaceri, Leadership și Prezentarea afacerii.

 „În cei șase ani de experiență antreprenorială proprie, în paralel cu asistența pe care am oferit-o unui număr mare de femei aflate la începutul propriilor afaceri, am învățat că există foarte multe necunoscute de care ne putem lovi, dar și o serie de temeri sau convingeri personale care ne pot împiedica să avansăm cu succes în business. Prin interacțiunea cu participantele de la edițiile anterioare ale școlii, am identificat câteva provocări de care ele trebuie să fie conștiente. 
Femeile se concentrează mult pe problema finanțării:de unde fac rost de bani pentru noul business?,
Gândesc mai mult în termen de costuri și mai puțin din perspectiva clientului lor: cum arată, unde este și ce face acesta?
Şi nu își validează suficient ideea cu piața target/ cu clientul, bazându-se prea mult pe propriile convingeri”spune Mădălina Rădulescu, vice-președintele Pilonului Antreprenoriat din cadrul PWN România.

Curricula vine, astfel, să răspundă acestor aspecte prin sesiuni interactive și practice alături de traineri cu notorietate și experiență dovedită în domeniu. Programul este dedicat femeilor antreprenor aflate la început de drum sau care se gândesc să facă tranziția de la viața corporatistă la viața antreprenorială. 

 Participantele pot opta pentru înscrierea la unul sau mai multe module, respectiv pentru întregul program. Detalii suplimentare despre sesiuni, modul de organizare și costuri sunt disponibile pe paginile de social media ale organizației (Facebook si LinkedIN) sau pe email la entreprenership@pwnromania.net.

Despre PWN Global & PWN România

PWN Global - o asociație non-guvernamentală aflată într-o expansiune continuă la nivel internațional – este prezentă până acum în 29 de orașe și numără peste 3.500 de membri și 90 de naționalități.

Misiunea declarată la nivel mondial este să încurajeze ascensiunea profesională a femeilor, deoarece leadershipul echilibrat de gen face o societate mai puternică şi mai sustenabilă din punct de vedere economic.

În România, asociația - a cărei întreagă activitate se desfășoară pe bază de voluntariat - a luat naștere în 2011 și are în prezent peste 160 de membri activi din peste 20 de industrii. Este o asociație dinamică în care transferul de bune practici și experiențe personale reprezintă o preocupare permanentă. Aproximativ 55% dintre membre ocupă poziții de management în companii, iar 45% sunt antreprenoare.

Printre obiectivele PWN România se regăsesc dezvoltarea potențialului profesional al femeilor, promovarea acestora în poziții de conducere, susținerea antreprenoarelor și a aspirantelor către antreprenoriat.

Pilonii principali pe care asociația își desfășoară activitatea sunt Programul de mentorat, Programul dedicat implicării femeilor în Consiliile de Administrație și conducerea companiilor (Women on Boards) și Programul de antreprenoriat.

Inițiativele asociației pornesc de la valorile împărtășite de toate membrele PWN - curajul, respectul, cooperarea, excelența profesională și implicarea.

Mai multe informații despre PWN Global și PWN România sunt disponibile pe www.pwnglobal.net & www.pwnromania.ro.

Află mai multe despre PWN

credit foto: Kathrin Weident. parerea ta
 
comentariu
numele si prenumele*
email*
 


Statistici trafic - StatCounter.com


X