Child & Family
Părinți divorțați, copii deprimați
Divorce Journey este unicul program de suport din România dedicat persoanelor care traversează un divorț.

Un studiu comparativ efectuat de Divorce Journey http://divorcejourney.ro/, plecând de la datele oficiale publicate de Institutul Național de Statistică, arată că în România situația divorțurilor în rândul cuplurilor căsătorite de peste 20 de ani este de două ori mai mare în 2016 față de 1992.

În ceea ce privește trendul pentru rata divorțului in Romania (definită ca numărul de divorțuri raportat la numărul de căsătorii care au loc într-un an calendaristic), recordul negativ de 34% s-a înregistrat în anul 2011, fiind dublu față de anul 1990 când rata divorțului a fost de 17%. Rata divorțului in 2016 este de 23%.

Tot din datele oficiale aflăm că anul trecut au avut loc un total de 30497 divorturi, din care au rezultat 17600 de copii minori (și acestea sunt datele înregistrate – probabil că, în realitate, numărul familiilor destrămate este și mai mare).

 În ultimii 6 ani un număr de aproximativ 100.000 de copii au provenit din familii divorțate. Numărul crescut al copiilor rezultați din divorțuri este cu atât mai important cu cât aceștia suferă cel mai mult de pe urma deciziei părinților.

 În urma studiilor, psihoterapeuții au descoperit că circa 89% dintre copiii cu părinţi divorţaţi au fost  afectați negativ de către acest eveniment.

Majoritatea participanţilor (80%) a trecut prin stări de tristeţe sau depresie în urma divorţului părinţilor, iar 72% au mărturisit că acesta a fost motivul pentru care abilitatea lor de a se apropia de ceilalţi a fost afectată.

 Statistic vorbind, copiii ai căror părinţi au divorţat înregistrează mai multe probleme de sănătate, mai multe dezechilibre emoţionale şi comportamentale (consum de alcool şi droguri, dificultăţi de integrare în grupurile de vârstă, experienţe sexuale precoce, copii născuţi în afara căsătoriei, gânduri de sinucidere). Acești copii obţin de obicei rezultate şcolare mai slabe decât copiii care cresc alături de ambii părinţi. Potrivit Divorce Journey, rata abandonului şcolar în învăţământul liceal şi profesional a crescut cu 3% în 2016.

În majoritatea cazurilor cauza este lipsa de interes a părinţilor faţă de copii în timpul divorţului. Lipsa de interes a părinților în timpul divorțului se datorează traumei prin care adulții trec odata cu despărțirea, luptei de orgolii sau pentru obținerea unei situații cât mai mulțumitoare în instanță, pierderea temporară a echilibrului în viață, depresiei sau dependențelor.

 Este dovedit faptul că divorțul este al doilea motiv de stres după decesul unei persoane apropiate, motiv pentru care perioada divorțului tulbură grav viața celor care trec prin ea, deseori ducând la depresie sau dependențe.

Potrivit unui raport al OMS pentru anul 2015, aproximativ 350 de milioane de oameni suferă de depresie la nivel mondial. În Europa sunt 40 de milioane de oameni cu depresie, dintre care aproape 130.000 ajung la suicid.

De aceea anul 2017 a fost declarat de către OMS anul de luptă împotriva depresiei.

 Soluţiile Divorce Journey

 Divorce Journey este unicul program de suport din România dedicat persoanelor care traversează un divorț.

 Scopul Divorce Journey este să facă parcursul unui divorț mai ușor, cu impact minim atât asupra celor care iau decizia, cât și asupra copiilor care urmează să facă parte din familii monoparentale.

 Divorce Journey lanseaza primul program de revenire post-divorț din România:“New Start 12”

Programul “New Start 12” este inspirat și adaptat după un program deja lansat în America, unde a avut un succes răsunător de-a lungul a 10 ani și la peste 10.000 de persoane care traversau un divorț.

Prin acest program se obține  puterea de a privi procesul de divorț cu mintea limpede, focalizată pe rezolvarea problemelor, fără amplificarea emoțiilor negative, astfel încât să se poată lua decizii raționale și să se evite riscul alunecării către depresie sau dependențe.

Programul “New Start 12” este astfel structurat încât se conducă persoana înscrisă pas cu pas, timp de 12 saptamani, către înțelegerea situației nou create de divorț, asumarea și acceptarea ei și identificarea direcției către care vrea să pornească în viitor.

Evenimentul va avea loc în 27 septembrie, ora 19:00, la Club Floreasca București (Bd. Mircea Eliade, nr.1) și va reuni, pe lângă specialiștii Divorce Journey (psihologi, coach, avocați, sociologi) și persoane publice (Roxana Ciuhulescu), precum și persoane care traversează acum un divorț.parerea ta
 
comentariu
numele si prenumele*
email*
 


Statistici trafic - StatCounter.com


X