Dialoguri Despre Putere
Viaţa este Marketing
Descoperă o altă abordare şi acceptă că viaţa este marketing.

V-aţi gândit, de câte ori pe zi folosim în discuţiile noastre cuvinte precum: strategie, viteză de reacţie, persuasiune, creativitate…? Şi cum au migrat aceşti termeni profesionali în viaţa privată?

Seth Godin spune că “ Marketingul este o modalitate de a atrage atenţia oamenilor” Fiecare dintre noi îşi doreşte să fie special, să “se vadă”, să fie la rampă. Nimic greşit, ba chiar normal. Trăim într-o epocă în care fiecare vrea să fie “ACTOR IN A LEADING ROLE”

Spuneţi-le cum doriţi; fie noţiuni, fie termeni, fie …simple cuvinte ele sunt apanajul marketingului. Şi dacă  au realizat translaţia din profesie în viaţa personal, înseamnă că putem profita de tot ce ne învaţă marketingul şi să-l aplicăm în existenţa de zi cu zi, în familie, relaţiile de prietenie, în…. amor.

Mi-a atras atenţia această relaţie nouă dintre marketing şi viaţa profesională. Şi mi-am propus să discut despre ea  în emisiunea Business Woman. Am dorit ca analiza respectivă să fie realizată de un super specialist în marketing. Astfel, am invitat-o pe :Oana Sav.

 Oana are o exeprienţă de peste 20 de ani în comunicare şi marketing. Ea face parte din selectul Chartered Institute of Marketing, cea mai mare asociaţie a specialiştilor în marketing, cu o istorie de peste 100 de ani. Oana a obţinut titlul de  Chartered Marketer din partea CIM în urma studiilor pe care le-a urmat la Chartered Institute of Marketing si Oxford College of Marketing. Azi, Oana este  coordonator la Institutul de Marketing, reprezentând în România Oxford College of Marketing şi Chartered Institute of Marketing. Oana Sav este şi fondator al portalului  Marketing Focus. şi consultant la More Marketing Solutions.

“ După atât de mult timp petrecut în acest domeniu, pot spune că, de curând am avut şi eu această revelaţie. Da, viaţa înseamnă marketing. Dacă am avea o abordare de marketing, ca proces, lucrurile ar merge mai bine “ spune Oana.

Ediţia emisiunii Business Woman pe care am realizat-o cu Oana Sav mi-a confirmat că nu este pretenţioasă această abordare şi nu este nici forţată relaţia marketing viaţa personală.  

“Vorbim despre strategie, Dar ce este ea? După toate manualele de specialitate din lumea asta, strategia înseamnă a pune împreună punctele tari şi oportunităţi. Aşa este şi în viaţă. Dar durează mai mult până descoperim aceste aspectadaugă Oana.

Dincolo de partea tehnică a sa, Marketingul chiar îţi schimbă viaţa. Cu mare sinceritate, Oana recunoaşte, că viaţa sa personală şi profesională ar fi fost cu totul alta dacă s-ar fi ghidat după o anumită strategie. 

“ Eu sunt foarte mulţumită şu bucuroasă de tot ce am realizat până acum, dar poate ar fi fost mult mai bine dacă mă gândeam mai atent la brandul personal, la strategie.(…) De fapt în marketing şi în viaţă totul este despre Valoare. Ce ofer eu ca femeie într-o relaţie? Nu ne gândim la segmentare, la targetare” spune Oana.

La Institutul de Marketing, Oana Sav, coordonatorul, spune că împreună cu profesorii de la Oxford, care  fac cursuri în România,există o astfel de abordare, cât mai normală. “Sigur că marketingul este o ştiinţă, dar oamenii văd lucrurile într-un mod simplu şi astfel îi încurajăm şi pe alţii care vor să descopere marketingul şi să intre în această breaslă” Institutul de Marketing a fost creat în primul rând pentru comunitatea profesioniştilor din marketing, dar în egală măsură este deschis şi celor care vor să descopere acest domeniu. “ Noi luăm marketingul în serios, organizăm cursuri şi certificare internaţională. Noi suntem un centru mare şi puternic acreditat de CIM(Chartered Institute of Marketing) unde se înscrie foarte multă lume dar este absolvit doar de cei care trec examenele cu profesorii experţi de la Londra. Oferim suport mereu actualizat,  cu tot ce presupune el, de la cursuri, tutoriale,  tutor personal din Marea Britanie, workshop-uri, webinarii, feedback-uri, partea teoretică, urmată de cea practică” continua Oana.

Despre relaţia marketing şi viaţă personal, află mai mutle vizionând  emisiunea cu Oana Sav aici. Descoperă în emisiunea Business Woman care sunt oportunităţile profesionale pe care le ai cu Institutul de Marketing, află calendarul cursurile  şi cum poţi obţine  certificările internaţionale în marketing.

Da! Viaţa este Marketing

 

Nu uita!

Tu eşti propriul tău business.

Business-ul tău are o poveste.

Împreună înseamnă Brandul Personal

Business Woman şi Canal 33 sunt arhitecţii Brandului  personal.

Comunică-l prin noi!

by

Antoaneta Banu-Realizator şi Moderator Business Woman tv

Creator Dialoguri despre Putere

Specialist Personal  Brand ​ Communication

Community Activator

Journalist Canal 33 Business TV Channel & Business Woman Magazine

 

 

 
I
Ionela Ilie
2017-09-21 11:09:54
Caut cititori interesați pentru o carte fascinantă, cu povești uimitoare nemaiauzite până acum, scrisă de un autor român și care se dorește a fi ecranizată. Detalii la adresa de e-mail: bdjionela@yahoo.com
I
Ionela Ilie
2017-09-21 11:09:54
Caut cititori interesați pentru o carte fascinantă, cu povești uimitoare nemaiauzite până acum, scrisă de un autor român și care se dorește a fi ecranizată. Detalii la adresa de e-mail: bdjionela@yahoo.com
I
Ionela Ilie
2017-09-21 11:09:54
Caut cititori interesați pentru o carte fascinantă, cu povești uimitoare nemaiauzite până acum, scrisă de un autor român și care se dorește a fi ecranizată. Detalii la adresa de e-mail: bdjionela@yahoo.com
mai multe
sus
parerea ta
 
comentariu
numele si prenumele*
email*
 


Statistici trafic - StatCounter.com


X