Business Woman Voice
Experiențe autentice de activism
Reprezentante de seamă ale societății civice,

 Datorită curajului dumneavoastră de a acționa civic am ales să vă invit să fiți parte a unui proiect amplu editorial care adună experiențele dumneavoastră în volumul intitulat FORȚA CIVICĂ A FEMEILOR, pe care intenționez să o public anul acesta la Editura Polirom. 

Acesta ar închide un triptice dedicat româncelor contemporane - demers unic în Europa - și urmează unui alt volum pe care l-am publicat în anul 2016, numit „Forța economică a femeilor” (Editura Polirom), dedicat exclusiv antreprenoriatului feminin românesc, respectiv „Forța politică a femeilor” (Editura Polirom, 2011), dedicat doamnelor active în tot spectrul politic românesc.

 Îmi propun acum să adun un mănunchi de experiențe autentice de activism civic, povestite în cel mai original și personalizat mod posibil, adică de către dumneavoastră, dar care să respecte o limită de cel mult 7000 de semne și care să răspundă la câteva întrebări cheie (într-o poveste care nu trebuie să preia întrebările de mai jos, ci să conțină răspunsurile la ele): 

- când și cum s-a născut dorința de a acționa civic sau de a crea un ONG? 

- cum ați identificat nevoile comunității/oportunitatea și cum ați trecut peste dificultăți? 

- când ați înființat organizația/asociația/fundația etc.? 

- ce scop și vise are? unde în țară?

- care este proiectul/proiectele relevante cu care ați reușit să schimbați comunitatea în bine?

- cum v-ați finanțat, câți angajați și voluntari ați antrenat?

- cum și câte suflete ați salvat?

- cum ați reușit să vă dezvoltați? sau problemele majore de care v-ați împiedicat/lovit? aveți nevoie de suport? în ce fel? 

- cum percepeți mediul legislativ românesc dedicat voluntariatului și acțiunilor civice și cum v-ați dori să fie?

- cum percepeți voluntarii, comunitatea și civismul românilor din experiența dvs?

- care este visul dumneavoastră/unde vă propuneți să ajungeți? 

Întrebările sunt pentru ghidarea descrierii experienței dvs., repet: fără a fi obligatorie menționarea întrebărilor în text, dar pe care le puteți completa cu ceea ce considerați dvs. a fi relevant. 

Totodată, titlul pe care îl alegeți pentru capitolul dumneavoastră ar fi indicat să fie caracteristic pentru experiența dvs. și să ia forma unui îndemn pentru tineri care încă nu au avut curajul să se aventureze în lumea voluntariatului, în acțiuni/inițiative civice locale. 

De exemplu: 

NUMELE: Am pus aripi visului meu de a salva copiii bolnavi...

Potențialul civic al femeilor nu poate fi ignorant. Competența, ambiția și ingeniozitatea, pofta de muncă, de implicare socială, chiar de performanţă şi de afirmare trebuie acum povestite prin prisma faptelor civice și a dovezilor că se poate, inclusiv că nu trebuie să ne fie teamă de eșec sau de greutăți. 

În calitatea mea de conferențiar universitar la ASE și de fondatoare a unui ONG dedicat competitivității îmi dau seama cât este de necesar acest demers pentru a-i impulsiona pe tineri și femeile mature, dar nu numai, să îmbrățișeze voluntariatul sau să genereze inițiative civice locale. Dumneavoastră veți fi role models.

 Așadar, stimate doamne, mi-ar face o deosebită plăcere să ne povestiți din experiența dvs. și să acceptați această provocare. În speranța că veți accepta invitația mea, vă propun să trimiteți povestea dvs. până cel târziu la data de 10 septembrie 2017. 

 În egală măsură, aș fi încântată să-mi recomandați alte doamne grozave cu inițiative civice și rezultate deosebite: nume, adrese de mail, proiectul care le definește, pentru a avea o cât mai mare acoperire teritorială și domenii de intervenții civice. 

 Am convingerea că atunci când femeile progresează, ţările progresează. Am convingerea că atunci când activismul civic crește, oamenii sunt mai împliniți și că forța civică poate modela comunitățile locale, inclusiv cele defavorizate. 

 Haideți să scriem, să promovăm, să facem istorie și să folosiți această experiență pentru a vă promova propriile dumneavoastră reușite civice. Totodată, ajutați-mă vă rog să-i putem ajuta și pe alții să pornească propriile acțiuni civice adaptate nevoilor particulare locale!

 Vă mulțumesc și sper să acceptați cu bucurie această invitație. 

Contact:

 andreea.paul@inaco.ro 

www.andreeapaul.ro 

 www.inaco.ro

 parerea ta
 
comentariu
numele si prenumele*
email*
 


Statistici trafic - StatCounter.com


X