Fashion & Beauty
Povestea ta într-o….Bijuterie
Azi vă povestesc despre bijuterii. Oh, preferatele noastre! Bijuteriile ne susţin în orice moment din viaţă. Cele despre care o să vă spun azi, sunt altfel.

         “Mai aveam o pasiune şi pentru pietrele frumos strălucitoare din bijiterii”

 El este Daniel Relenschi, primul pictor 3D din România. Şi când nu pictează, creează bijuterii. Daniel îmi spune că pasiunea lui pentru vestimentaţie şi accesorii a început din copilărie.

“Mama avea o maşină de cusut acasă şi mai crea câte ceva pentru ea. Eram fascinat de acea maşinărie care ştia să coase,  dar la care eu  nu aveam  voie.  În schimb  avea voie să cos cu ace de cusut”  îmi spune Daniel.

 Astfel că, în timp  joaca  lui devine  ceva serios. Daniel continuă povestea. “Fetele din clasă ştiau că eu mai cos de plăcere şi îmi cereau să le fac hăinuţe păpuşilor şi aşa ajungeam eu să preiau comenzi ca designer, iar ca plată primeam acadele, îngheţată. Se întâmpla când eram în clasa întâi, iar joaca asta cu vestimentaţia pentru păpuşi  a continuat şi s-a sfârşit când fetele s-au plictisit de păpuşi şi aveau alte priorităţi. Mama era exasperată, decupam feţe de masă, cearşafuri, fuste, ce prindeam şi mi se părea mai deosebit. Avea nişte cutii cu resturi şi mi le-a dat, astfel oprind masacrul terorizant.”

De la cutia magică cu resturi textile, Daniel descoperă  pietrele strălucitoare iar viitorul pictor simte că şi acolo trebuie să intervină. 

“ Mai aveam o pasiune şi pentru pietrele frumos strălucitoare din bijiterii. Pe unele le scoteam şi le puneam la loc sau în ordinea care îmi plăcea mie.  În paralel desenam iar  aceste pasiuni au mers împreună cu mine până acum.”  povesteşte Daniel.


     “Îmi place să lucrez cu material  naturale, de calitate foarte bună”

 O lungă perioadă, viaţa lui Daniel a însemnat studiul în paralele a artelor plastice şi a  jurnalismului,precum şi  stagii de colaborare cu ateliere de creaţie şi design, lucrând  pentru nume importante din moda românească. “Cu Irina Schrotter am colaborat un an apoi cu Nanette Pârvu. Ce faceam efectiv era design de accesorii dar şi mai mult de atât, aplicaţii de dantele, invenţii de aplicaţii, noi tehnici şi modele pe care spre exemplu, la Irina Schrotter le cream ca mai apoi să le multiplic. Îmi doream să creez şi asta  făceam, mai ales in colaborarea cu Nanette Pârvu” 

În 2010 vine  în Bucuresşi şi intră în universal celebrei  Doina Levintza. “Această colaborare a durat un an şi jumătate şi mi-a lăsat multe amintiri frumoase. Am învăţat cum se fac lucrurile într-un atelier cu istorie, un brand în designul vestimentar”
Azi, Daniel Relenschi are propriul său atelier de creaţie. Acolo, fiecare bijuterie  prinde contur  din povestea fiecărei cliente.

 

“Atunci când creez, imaginez femeia peternică, asumată, care poartă bijuteria ca pe o extensie a stării ei”

Daniel realizează bijuterii unicat. Niciuna nu seamănă cu alta.  Pentru că el personalizează fiecare creaţie. În “Atelierele Reelenschi”, Daniel te invită să povesteşti despre tine. Te ascultă, îţi descifrează lumea ta inetrioară  şi….desenează bijuteria inspirată chiar de povestea ta.
“Îmi place să lucrez cu material  naturale, de calitate foarte bună. Folosesc şi material nonconvenţionale, spre exemplu în unul din coliere pot fi văzute rotiţe din mechanism de ceas. Colierele de cele mai multe ori au o bază de dantelă după care încep să construiesc. Nu am întotdeauna o imagine a accesoriului, se întâmplă să creez pe parcurs, să adaug elemente noi, sau să exclud unele care consider că ar fi prea mult şi ar dezechilibra creaţia.”

Atelierul lui Daniel este unul mai puţin obişnuit. El nu oferă o simplă bijuterie. Ci una care evidenţiază personalitatea celei care o va purta. Bijuteria creată de Daniel te ajută să te desoperi, tu pe tine ca femeie. “Atunci când creez, imaginez femeia peternică, asumată, care poartă bijuteria ca pe o extensie a stării ei. Un accesoriu defineşte, este acel elemen cheie din outfit, sau contribuie la acesta şi de aceea trebuie ales cu grijă, dar mai eles cu siguranţa că este creat de cineva avizat, cineva garantat.

Şi care femeie nu îşi doreşte să fie specială, să fie ea însăşi….unicat. Bijuteriile lui Daniel Relenschi chiar te pot  ajuta  să fii aşa cum îţi doreşti. Adică, să îţi comunice brandul personal.  

Răsfoieşte Galeria  foto şi află cum Povestea ta devine o Bijuterie fabuloasă, 
marca Daniel Relenschi.

 


 

 parerea ta
 
comentariu
numele si prenumele*
email*
 


Statistici trafic - StatCounter.com


X