Loja de Business
Te naști sau devii antreprenoare?
O întrebare firească pentru România, în care potențialul creativ feminin este insuficient folosit – și asta o recunoaște și conducerea Uniunii Europene și cea a ţării noastre.

Perspectiva științifică admite faptul că antreprenorul are o idee – adică este creativ - își asumă riscuri, investește și așteaptă profit. Și aceeași perspectivă științifică postulează că dacă rolul de antreprenor se suprapune cu cel de manager, e nevoie de abilități înnăscute dar și de unele învățate. Până și creativitatea se educă și se dezvoltă prin tehnici specifice, chiar dacă a fi femeie și mai cu seamă mamă, înseamnă descătușarea potențialului creator.

Ce am constatat în cei 15 ani de carieră și în cei 4 de când conduc Asociația Happy Moms? Că femeile uită că sunt creative și că le este teamă de eșec în egală măsură și de succes. Că studenții mei își doresc neîncetat ca lucrurile să se întâmple practic, uitând de multe ori că pentru a deveni abilitate, orice fel de abilitate, mai întâi se învață. La fel cum urmezi cursurile școlii de șoferi pentru a primi permisul de conducere, la fel e nevoie să înveți. Chiar și să devii antreprenor.

Așa că plecând de la realitatea că mamele au timp limitat pentru studiu, că o combinație de teorie și practică ar fi ideală, adăugând ingrediente precum coaching pentru a suda grupul și a dezvolta energia feminină – încurajez cooperarea, nu competiția – am creat un program care funcționează deja de 3 ani și care a produs deja 10 afaceri. Anul trecut o companie multinațională l-a finanțat, garanția că ceea ce fac este ceea ce e nevoie, fiind odată în plus reiterată. Programul Business Mom înseamnă colaborare, echipă, informații scurt și la obiect, experiență practică a unor oameni care deja au afaceri care au rezistat testului timpului, înseamnă de acum și consiliere juridică și pentru accesarea de finanțări.

Am creat șadar ciclul perfect eficient, ca timp și succesiune de secvențe, pentru ca ideea unei mame care dorește să investască timp în propriul copil și propria afacere să prindă aripi și să zboare.

Ce spun mamele care deja au afaceri în urma absolvirii Business Mom? Că a fost o experiență revelatoare, că mix-ul de informații și experiențe le-a ajutat să înțeleagă mai bine cum funcționează o afacere, că puterea și energia grupului au fost coordonate esențiale pentru propria dezvoltare.

Voi adăuga în curând un modul de dezvoltare personală pentru a echilibra rolurile de mamă, femei, antreprenor, fiică, prietenă. Într-o lume în care afacerile sunt de gen masculin, a rămâne femeie – cu toate atributele specifice acestui rol – mi se pare esențial.

Așa că data viitoare când te întrebi dacă antreprenorii care au afaceri care dăinuie și cresc, s-au născut antreprenori sau au devenit, răspunsul este simplu. Au dorit, au crezut și au învățat!

Mai multe despre:

afaceri, creativitate

Business Woman #Building A Worldparerea ta
 
comentariu
numele si prenumele*
email*
 


Statistici trafic - StatCounter.com


X