Dialoguri Despre Putere
#Esenţe de Lidership-Liderul provocator
Începând cu ediţia din 30 iunie a emisiunii de brand „Business Woman” lansez o nouă serie de dezbateri, intitulată #Esenţe De Lidership. De ce despre această temă, despre care se vorbeşte permanent? Pentru că trăim, azi nu doar un context general special( politic, geo-politic, economic, social, cultural) ci mai ales fiecare dintre noi îşi trăieşte propriul context, căruia trebui să-i facă faţă, zi de zi.

Faţă-n faţă cu cel care poate deveni un accelerator de carieră pentru tine

 Trăim cu provocarea, permanent. Şi încercăm să-i facem faţă. Viaţa noastră este o provocare pe secundă şi atunci intrăm într-o spirală din care nu mai reuşim să descifrăm care este cea adevărată, care ne duce spre succes. Cea mai obişnuită situaţie în care ne aflăm este atunci când nu reuşim să comunicăm cu superiorul nostru. Încordarea între cele două părţi este atât de mare încât, cei mai mulţi aleg ca soluţie pe termen scurt, ca o rezolvare un alt loc de muncă, sperând că acolo vor avea parte de mai multă înţelegere. Adică, mereu căutăm organizaţia ideală, care evident, are şi un Lider Ideal. Dacă vă regăsiţi  în această poveste, vă rog să vă gândiţi de două ori, să faceţi un pas în spate şi să priviţi  situaţia din afara ei. Dar această provocare permanentă din partea Liderul, nu este, oare tocmai dorinţa lui, pentru a vă forţa limitele şi a vă depăşi?  

Jack Welch spune că „Înainte de a fi un lider, succesul înseamnă să te dezvolţi. Când vei deveni un lider, succesul înseamnă să-i ajuți pe ceilalți să se dezvolte”

 Iată de ce azi, vă propun un brief de rela'ionare  cu Liderul provocator şi cum să construiţi punţi de legătură cu acesta.

Cel mai important aspect este să  nu consideraţi situaţia ca pe ceva personal. Este clar că având un lider provocator comunicarea cu acesta trebui să fie „la acelaşi nivel”, adică să vă  aliniați modului lui  de lucru, chiar dacă  poate este greu. Nu vă lăsaţi copleşiţi de sentimentul că liderul  nu are încredere în performanța voastră. Aveţi ocazia de a părăsi "colțul cuminte" şi de a demonstra că puteţi avea  un rolul important  în companie.

De fapt trebuie să  fiți capabil să faceți imediat inventarul situației. Şi dacă este  una dintre cele mai bune oportunități de creștere în carieră? Totul depinde de  perspectiva din care abordaţi situaţia!

1. Folosiți ocazia de a învăța să vă gestionați și să vă adaptați propria abordare.

2. Folosiți ocazia de a învăța să vă auto-reglați emoțiile și răspunsul.

3. Consolidaţi stilul personal și îndepărtați tot bagajul de prejudecăţi care funcţionează ca o frână în evoluţia voastră.

4. Profitaţi la maximum de fiecare minut al carierei și învăţaţi lecțiile personale  pe care un anumit context sau situaţie vi le oferă.

5. Evoluţia profesională, într-o organizaţie sau într-un  loc de muncă este o călătorie fără sfârșit și una  dintre cele mai grave greşeli  pe care le puteți face este să credeți că Liderul care vă ofere provocări profesionale  nu are nimic de adăugat la cariera voastră. .

Respirați adânc și amintiți-vă că este un moment de învățare și alegeți perspectiva din care abordaţi totul. Şi urmăriţi în fiecare seară de vineri, de la ora 20,00, live pe pagina de facebook a publicaţiei, emisiunea „Business Woman” #Esenţe de Lidership

by

Antoaneta Banu-Dialoguri despre Putere

Jurnalist&Specialist Comunicare

Community Activator

Guest Writer  Business Woman 

 antoaneta.banu@businesswoman.ro

 Focus: leadership, provocari 

 parerea ta
 
comentariu
numele si prenumele*
email*
 


Statistici trafic - StatCounter.com


X