Travel
Fascinantele destinaţii ascunse ale Europei. Delta Dunării este una dintre acestea
Turiştii caută mereu surse de inspiraţie atunci când îşi propun să viziteze noi destinaţii, atât naţionale, cât şi internaţionale. Pentru a le facilita vacanţe de neuitat, Mastercard publică Top 44 comori ascunse ale Europei, evidenţiind destinaţii impresionante mai puţin cunoscute, dar accesibile tuturor. România este reprezentată de Delta Dunării, destinaţie situată pe poziţia a paisprezecea în clasament.

Prima poziţie în acest top este deţinută de Asturias, o regiune din nordul Spaniei, care împreună cu priveliştile extraordinare ale mănăstirii Covadonga reprezintă o destinaţie de vis, cu preţuri rezonabile, care încă nu este copleşită de turişti. Pe locul doi al clasamentului este situat oraşul medieval Zebugg din Malta, iar podiumul este completat de regiunea Salzkammergut din Austria, apreciată pentru lacul Hallstatt.

 Top 15 al celor mai fascinante comori ascunse ale Europei

1.Asturias şi mănăstirea Covadonga, Spania
2.Mdina şi Zebbug, Malta
3.Regiunea Salzkammergut, Austria
4.Insulele Azore, Portugalia
5.Perast, Montenegro
6.Lednice-Valtice, Cehia
7.Insula Pag, Croaţia
8.Insula Saaremaa, Estonia
9.Regiunea Volos şi Pelion, Grecia
10.Velika Planina, Slovenia
11.Kaszuby, Polonia
12.Naarden, Olanda
13.Cape Kolka, Letonia
14.Delta Dunării, România
15.Parcul Naţional Balaton-Uplands, Ungaria

"Expertiza Mastercard despre locurile în care utilizatorii cheltuiesc a stat la baza realizării acestei liste unice de recomandări, care le permite turiştilor să realizeze comparaţii între diferite zone, în funcţie de atractivitate, costuri şi confort. Aceste informaţii, împreună cu recomandările localnicilor fac din acest ghid unul extrem de util, chiar şi pentru persoanele care călătoresc sezonier", a declarat Adam Blake, Preşedintele Centrului de cercetare în turism din cadrul Universităţii Bournemouth.

Metodologia studiului ce a stat la baza realizării clasamentului celor mai fascinante destinaţii ascunse

Topul celor mai fascinante comori ascunse ale Europei, a vizat 44 de țări, printre care Armenia, Albania, Austria, Azerbaidjan, Belgia, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Estonia, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Israel, Italia, Irlanda, Kazahstan, Letonia, Lituania, Macedonia, Malta, Republica Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Spania, Slovacia, Slovenia, Suedia, Elveţia, Turcia, Ucraina şi Marea Britanie și a evidenţiat câte o atracţie turistică din fiecare ţară, care respectă următoarele criterii:

-nu este o destinaţie extrem de cunoscută de către turişti

-oferă multiple atracţii, printre care evenimente culturale şi activităţi în natură

-poate fi vizitată în cea mai mare parte a anului

-este acceptată plata cu cardul

-nu se adresează doar unei anumite categorii de vârstă sau status marital

-are o infrastructură potrivită pentru călători

 Folosind datele Mastercard și informații furnizate de bloggeri locali şi experţi în domeniul turismului, aceste destinaţii au fost clasificate în funcţie de costurile de cazare şi confort (modalităţile de plată, uşurinţa de a comunica, transportul local, securitatea şi igiena, calitatea serviciilor).

 Despre Global Consumer Tracker (GCT)

GCT reprezintă un studiu de piaţă cantitativ asupra noilor tendințe de plată, realizat de TNS cu o frecvenţă trimestrială sau anuală, în 28 de țări. Instrumentul de sondare este chestionarul online, aplicat prin intermediul unor paneluri online de cercetare, în rândul respondenților cu vârsta cuprinsă între 18 și 64 de ani şi care dețin un card sau au un cont bancar. Zona călătoriilor a fost analizată în 13 ţări, pe un eşantion reprezentativ pentru fiecare ţară, ce porneşte de la 855 şi poate ajunge până la 3,349 de respondenți.

 Mai multe despre:

Portugalia, cazare de top

 parerea ta
 
comentariu
numele si prenumele*
email*
 


Statistici trafic - StatCounter.com


X