Child & Family
Între parenting și management am ales copiii!
Acum 8 ani am preluat funcția de general manager la compania la care lucram. Mi-a fost și ușor și greu să mă adaptez, pentru că veneam din vânzări, de pe teren, știam această parte a afacerii, însă nu cunoșteam deloc dedesubturile administrative. De fapt, nimeni nu le cunoștea în afară de fostul șef.

Acasă descopeream ce înseamnă să fii mamă, cum cel mic al meu de un an jumate începe să învețe de la mine și eu de la el. Citeam, mergeam la cursuri, ca să pot să ofer tot ce știu eu mai bine. La fel și la serviciu, m-am înscris la un MBA executiv, pe care cei de la companie au fost de acord să mă ajute să îl plătesc.

 

Pas cu pas, în dezvoltarea personală de acasă și în paralel cu cea de la birou, mi-am dat seama că încercam să transmit aceleași valori și să construiesc aceleași aptitudini.

 

Încrederea în sine - să îți exprimi punctul de vedere și să îl susții argumentat, gândirea independentă și inițiativa.

 

Spirit de echipă - colaborarea în proiecte, să nu judeci colegul.

 

Inteligența emoțională - să recunoști în tine și în ceilalți emoțiile și starea în care te afli

 

Vorbitul în public - mesajul, pregătirea, emoții

 

Automotivare - cum să reușești să fii mulțumit și să vii cu plăcere la muncă

 

Exemplul  - așa cum mă port eu se poartă și colaboratorii.

 

De doi ani lucrez la diferite proiecte însă cel pe care l-am început acum mi-e cel mai drag.

 

Vlad vine de la școală și îmi povestește cum copiii plâng în fața clasei când nu știu răspunsul. Atunci mi-am adus aminte că acum ceva timp mă gândeam ce util ar fi fost să aibă colegii mei aceste abilități când am preluat conducerea firmei, mi-ar fi fost mult mai ușor. Am început să întreb părinții de prin clasă dacă ar fi interesați de un asemenea atelier și răspunsul a fost copleșitor.

 

Copiii sunt super încântați să afle cum funcționează creierul, metodele de liniștire și mai ales că toți avem emoții, da chiar și noi adulții, însă noi am învățat să le gestionăm mai bine (nu toată lumea).

 

Următorul atelier a venit natural, inteligența emoțională. Cum recunoaștem emoțiile în noi și în ceilalți. Ce este instinctul dar intuiția. Cum pot să le antrenez?

 

Cel mai drag mie îmi este Stima de sine, atelierul pentru domnișoare. Este un subiect foarte personal pentru mine, pentru că de când am fost mică am ales să mă compar cu alții, însă nu cu fete, ci cu băieți.

 

Mai multe despre povestea mea aici Ca o fata.

În luna iunie ofer ateliere de Inteligență emoțională, Inteligență emoțională în sport și Am încredere în mine (Stima de sine la fete).

 

Totul se învață mai uşor în copilărie, ca mersul pe bicicletă. Copiii sunt mai deschiși la nou decât adulții iar abilitățile pe care încerc să le dezvolt la ei sunt foarte utile mai târziu, indiferent ce drum aleg în viață. Este ceva ce ți-ai fi dorit să înveți în copilărie?

 

Abonați-vă la newsletter pe www.oanavaideanu.com  și urmăriți-ne pe Facebook, pentru a afla mai multe despre evenimentele organizate de Asociația Cursuri Pentru Viață cât și alte idei utile despre cum să ne antrenăm calitățile.parerea ta
 
comentariu
numele si prenumele*
email*
 


Statistici trafic - StatCounter.com


X