Lifestyle
Despre viața conjugată la feminin, cu autoarea Simona Muscă
„Conjugat la feminin” este un discurs pentru femeile de oriunde. Un discurs adresat temerilor, iubirilor, visurilor, ambițiilor, deznădejdilor sau planurilor oricărei femei pe care am întâlnit-o sau nu până acum. Ba mai mult, e un discurs subiectiv, întâmplat mie, relatat cu cerneala sincerității și-a asumării totale. Repet pentru a multa oara că nu dețin adevărul suprem, ci doar povești pe care le-am vărsat aici, în toate clipele din timpul meu liber. (Simona Muscă)

Simona, știm că ai scos de curând prima carte care-ți poartă semnătura. Ce te-a motivat să o scrii și de când lucrezi la ea?

 

Suntem în secolul vitezei, într-o societate dinamică pe care am creat-o noi toți, la un loc. Mi-am dorit încă de la început ca această carte, mai mult decât orice, să fie vie și ancorată în realitatea de astăzi, în prezentul căruia ne supunem. Să existe drept seism emoțional de proporții care adună sub el subiecte tabu picante, dureroase sau intime, pe care le-am descojit încet, firav. Nu știu câți dintre noi ar avea curajul să-și verse sufletul și viața pe hârtie, în văzul tuturor, drept lecții de păstrat, dar eu o fac sincer, fără să mă feresc. Am început să pun pe hârtie gândurile pentru carte la începutul anului 2015, însă scriu în jurnalele mele de când mă știu.

 

Cum este cartea ta: un roman, o lectură motivațională, o sumă de experiențe, un jurnal? Ce teme abordezi, ce subiecte dezbați în carte?

 

Cartea mea de debut, Conjugat la feminin, nu este nici roman, nici biografie, nici carte motivațională. Nu este nici una din acestea trei, dar ar putea fi un mix între ele. Am scris despre oamenii care muncesc din greu și despre leneși, despre tinerii talentați, despre bunul-simț și bunele maniere, despre nunți și divorțuri, despre amante și despre iubiri. Am scris uitându-mă în jur în toți anii ăștia și adunând una câte una ideile pe care le împărtășesc în carte.

Am scris dintr-o dragoste pentru fiecare dintre cei care trăiesc înconjurați de realitatea vremurilor acestora. Nu critic nimic, ci observ pentru că sunt genul de om care își apără de fiecare dată țara. Nu în stilul de patriotism habotnic, însă sunt conștientă că avem atâtea valori de care să fim mândri și atâția oameni pe urmele cărora am vrea să călcăm, pe care să-i afișăm generos străinilor și care să ne fie exemple.

 

Povestește-ne mai multe despre cartea „Conjugat la feminin”. Ce elemente consideri că o vor transforma într-o carte de succes?

 

Am adus pe hârtie conceptele de virtute, muncă, merit, eroism, geniu, sacrificiu, faimă, până la cele de celebritate, divă, idol, notorietate, popularitate. Am scris o scrisoare tinerilor care își doresc să reușească și am radiografiat experiența unei amante și toate întrebările care îi apar. Am scris despre nunți și despre divorțuri pentru că „m-am bucurat” de ambele experiențe și pentru că am reușit să mă detașez pentru privirea de ansamblu, pentru lecțiile pe care le-am subliniat din aceste capitole ale vieții mele. Am scris și despre iubire, în toate formele ei.

 

Știu că ai colaborat și cu o serie de ilustratori, câte unul pentru sinteza artistică a fiecărui capitol. Cum i-ai ales și de ce ai decis să incluzi aceste ilustrații în paginile cărții tale?

 

Cartea de față nu s-ar fi putut completa fără ideile celor 11 ilustratori extrem de talentați care mi-au dedicate, fiecare, câte un desen-concept, esența fiecărui capitol. Tablou al fiecărui episod gândit, simțit și scris de mine, fiecare dintre ilustrațiile prezente în carte poate sta în picioare descriind, asemenea unui tablou, ideea centrală pe care am avut-o de transmis. Nu mi-am dorit să scriu un tratat asupra omenirii conjugate la feminin și tocmai de aceea viața m-a condus către fiecare dintre acești tineri, descoperiți pe alte căi, în alte povești, pe care le vom povesti altădată.

 

Simona, știu că ne-ai făcut o surpriza si o onoare și ai inclus în carte și seria de articole pe care le-ai semnat în revista noastră in urma cu ceva timp. De ce ai ales să faci acest lucru?

 

Deloc întâmplător am adunat în carte și articolele mele din revista Business Woman în care nu eram Simona conjugată la feminin, ci o Simona conjugată lumii de business. Eram pe atunci cea mai tanără femeie antreprenor din România și recunoșteam că, fără oamenii dragi din jurul meu, nu aș fi putut ajunge la rezultatele de care mă bucur astăzi. Aveam doar 26 de ani și o experiență de business de-a dreptul fascinantă, reușind să fiu în același timp regizor, directorul unei agenții de modelling, organizator de evenimente cultural-artistice și managing partner al unui centru medical de geriatrie. Dar spuneam pe atunci ceea ce cred și astăzi: munca, ambiția, viziunea și stabilirea corectă a priorităților în business și în viața personală m-au adus unde sunt acum.

 

De unde putem achizitiona „Conjugat la feminin”?

 

Am reusit sa editez aceasta prima carte ca autor independent, fara sprijinul sau directia vreunei edituri.

Si tot singura am reusit sa stabilesc parteneriate frumoase, solide cu urmatorii difuzori de carte, de unde se poate si achizitiona Conjugat la feminin: Carturesti, Diverta, Emag, Bookzone.ro, iar de curand a ajuns si in Marea Britanie prin intermediul Cartiromanesti.co.uk.

 

Mai multe detalii si noutati asupra vietii conjugate la feminin a Simonei Musca puteti gasi pe paginile de facebook: @Conjugatlafeminin sau @SimonaMusca.roparerea ta
 
comentariu
numele si prenumele*
email*
 


Statistici trafic - StatCounter.com


X