Health & Fitness
Cine oare nu a incercat macar o data sa inteleaga legatura dintre miscare si sanatate?
“Esenţa fericirii este sănătatea, iar a sănătăţii e mişcarea”. James Thomson

Ma numar printre cei care sustin idea enuntata in citatul dat si anume aceea ca miscarea, de orice fel, ne face viata mai frumoasa si ne aduce sanatate, pe cand sedentarismul nu face altceva decat sa adune amaraciune si neputinta.

 

Ca avem nevoie de miscare nu mai incape nicio indoiala. Toate canalele de informare “bat tobele” pentru a incuraja si  determina omul obisnuit  sa faca ceva in privinta asta. Parcurile au fost amenajate cu piste pentru biciclete si aparate de fitness, iar numarul celor care practica o forma de miscare a crescut comparativ cu anii precedenti.

 

Sportul ne ofera o alta perspectiva a vietii. Antrenamentele regulate aduc rezultate fizice si psihice. Din punct de vedere fizic, corpul castiga rezistenta, forta si mobilitate si este mai bine oxigenat. Daca in oglinda vedem o schimbare, starea fizica este mai buna  atunci si psihicul actioneaza in consecinta si devenim mai increzatori in propriile forte, devenim mai puternici.

 

Pentru cei care doresc o viata in “miscare” am creat un program nou, 108 DINAMIC.  Acest program a fost gandit pentru a dezvolta abilitatile noastre natural: mobilitatea, flexibilitatea, puterea de concentrare si forta fizica. Poate fi practicat de orice persoana, indiferent de sex, varsta sau nivelul de fitness. Se pune accent pe respiratie, pe finalizarea si constientizarea miscarilor, pe miscari biomecanice studiate de institutii de prestigiu din domeniu. M-am inspirat din yoga si binenteles pilates. Am inceput practica acestui program cu o grupa mica la inceput si o singura ora pe saptamana. In scurt timp numarul participantilor a crescut, am introdus si a doua ora si probabil in scurt timp va trebui sa suplimentez numarul de ore pentru ca cererea este din ce in ce mai mare.

 

Imi amintesc de copilaria mea, cand stateam pe strada si jucam sotron sau saream coarda pana cand nu imi mai simteam picioarele. Faceam miscare din plin. Simteam o oboseala placuta pana in adancul sufletului. Aceeasi oboseala simt acum dupa o ora de 108 DINAMIC.

 

Asadar, fiecare are dreptul de a alege ce face cu viata lui, dar in cele din urma toti ne vom da seama ca avem nevoie de miscare, ca viata este mai frumoasa si mai intensa. Cei care fac sport nu pierd timp, ci castiga timp, castiga sanatate.

 

“Cei ce zic ca nu au timp sa faca exericitii pentru un corp mai sanatos cu siguranta mai tarziu vor avea timp pentru boala”. Edward Stanleyparerea ta
 
comentariu
numele si prenumele*
email*
 


Statistici trafic - StatCounter.com


X