Child & Family
Peste 3.500 de elevi au participat la cea de-a patra ediţie a Olimpiadei Micilor Bancheri
Olimpiada Micilor Bancheri” este un concurs de educaţie financiară adresat elevilor de clasa a III-a şi a IV-a, susţinută de Mastercard . Cele mai bune 15 proiecte au fost premiate în etapa finală a competiţiei, Mastercard acordând un Premiu special pentru „Inovaţie în Educaţie Financiară”Pe 5 mai la Bucureşti a avut loc  cea de-a patra ediţie a Olimpiadei Micilor Bancheri, la care au participat peste 3.500 de elevi din toată ţara, oferind un premiu special pentru „Inovaţie în Educaţie Financiară”.  Olimpiada Micilor Bancheri este un concurs care vizează evaluarea nivelului cunoştinţelor copiilor la disciplina opţională de Educaţie financiara. De la introducerea disciplinei, în 2013, peste 112.000 copii din ciclul de învăţământ primar, din aproape toate judeţele ţării, au beneficiat de cursurile de educaţie financiară.

Concursul  a demarat la începutul lunii martie, când elevi din 23 judeţe ale ţării şi din  Bucureşti au susţinut o probă scrisă de verificare a cunoştinţelor de educaţie financiară. După  prima probă, primii trei elevi cu punctajul cel mai ridicat din fiecare din cele 90 de şcoli participante au fost admişi în etapa următoare a competiţiei, unde şi-au putut testa creativitatea, utilizând machete, fotografii, desene, colaje etc., pentru elaborarea propriilor proiecte de educaţie financiară.

Cele mai interesante 120 proiecte au fost selectate pentru a participa la etapa finală, care s-a derulat vineri, 5 mai, constând într-o probă scrisă de departajare, în urma căreia au fost aleşi 15 câştiători, premiaţi în cadruli festivităţii care a avut loc în Aula Universităţii Româno-Americane. Înainte de a lua parte la festivitatea de premiere, o parte dintre micii bancheri şi dascălii lor au vizitat sediul Mastercard, unde au descoperit, într-un mod interactiv, rolul cardului, modul în care se foloseşte un card şi beneficiile utilizării acestuia ca metodă de plată..
 
„Pentru Mastercard, proiectele educaţionale reprezintă o prioritate. Suntem bucuroşi să oferim încă o dată Premiul special pentru Inovaţie în Educaţie Financiaăa în cadrul celei de-a patra finale a Olimpiadei Micilor Bancheri, regăsindu-ne în totalitate în valorile acestei competiţii. Suntem convinşi că, fiind pregatiţi din şcoal primară asupra chestiunilor financiare, premianţii de azi, dar şi toţi colegii lor care au urmat cursurile opţionale de Educaţie financiară, vor şti să ia decizii responsabile şi să profite de oportunităţile economice care se deschid noilor generaţii”, a declarat a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager pentru România în cadrul Mastercard.

La ediţia din 2017 a competiţiei, Premiul special pentru „Inovaţie în Educaţie Financiară” din partea Mastercard a fost acordat proiectului „O poveste cu Profit”, înscris în competiţie de o echipă de la şcoala Gimnazială nr. 2, Videle, Jud. Teleorman, formată din David Clanţău, Narcis Rădache şi Maria Stanciu. Proiectul a fost structurat cu deosebita atenţie la detalii şi cu multe informaţii relevante, ce denotă un grad ridicat de pasiune pentru educaţia financiară. Creativitatea demonstrată a primit puncte în plus din partea juriului, care a fost impresionat de imaginaţia bogată a celor trei participanţi, care au demostrat toate atuurile unor viitori antreprenori de succes. Felicitari lor şi profesoarei Ioana Pencea, care i-a coordonat! 

Organizată de Asociatia pentru Promovarea Perfomantei în Educatie, Revista Cutezatorii şi beneficiind de sprijinul Universităţii Româno-Americane, Olimpiada Micilor Bancheri face parte din proiectul de introducere şi promovare la nivelul învăţământului primar a disciplinei opţionale „Educaţie financiară”, de către Banca Naţională a României, în colaborare cu Ministerul Educaţiei.

Mai multe despre:

copii

sistem educaţional

Statistici trafic - StatCounter.com


X