Loja de Business
Chirurgia conturului corporal, ca parte integrată a procesului de slăbire post-bariatrică
Chirurgia conturului corporal după slăbiri excesive este o chirurgie care se situează la limita dintre chirurgia estetică şi cea reconstructivă. Pentru pacienţii care au slăbit mult, peste 30-50 kg, faldurile inestetice de piele care se formează necesită, în general, corecţii. În funcţie de numărul de kilograme înlăturate prin procesul de slăbire, de vârsta pacientului dar şi de calitatea tegumentului acestuia, pot fi necesare corecţii la nivelul întregului corp sau doar la anumite segmente ale acestuia. Vorbim astfel despre „total body lift” sau de „lower body lift” (liftingul circular al etajului mijlociu al corpului), asociat, eventual, cu corecţia sânilor, coapselor sau braţelor. Rezultatul final al acestor intervenţii constă în obţinerea unui bun contur corporal, cu preţul inerent al unor cicatrici. Acestea vor fi plasate însă în zone care să poată fi ascunse în lenjerie şi, cu timpul, vor deveni discrete, greu vizibile.

Pentru ca aceste intervenţii să fie cât mai uşor suportate de pacient, ele trebuie să se desfăşoare rapid, astfel încât anestezia să nu dureze mai mult de 4-5 ore (în funcţie de complexitatea intervenţiei) şi să rezolve cât mai multe din probleme. De aceea este important ca acestea să fie efectuate de o echipă bine antrenată de chirurgi plasticieni şi cu sprijinul unui anestezist care să cunoască specificul pacienţilor post-bariatrici.

 

Marele avantaj al chirurgiei post-bariatrice este acela că ajută pacientul obez care a slăbit prin eforturi importante de voinţa să-şi menţină greutatea. Este efectul susţinut şi de studii recent publicate în SUA care au demonstrat că pacienţii obezi operaţi pe stomac au slăbit mai mult şi şi-au menţinut greutatea dacă şi-au făcut intervenţii de corecţie a conturului corporal decât cei care nu au făcut aceste intervenţii.

 

Efectuarea corecţiilor corporale este indicată la minimum 6 luni de la stabilizarea greutăţii post-slăbire, după o reevaluare biologică completă a pacientului. În funcţie de tipul de intervenţie care se practică, recuperarea poate dura între 7-14 zile, pacientul putându-se întoarce la activităţile curente cu condiţia evitării unor eforturi excesive şi a purtării unor garment-uri speciale (burtieră, pantaloni etc.). Deşi nu sunt intervenţii simple, iar asocierea lor creşte gradul de dificultate, totuşi ele pot fi relativ uşor suportate de pacient dacă sunt corect planificate şi acesta este cooperant.

apărut în Business Woman 77

Remodelarea corporală conduce inevitabil şi la îmbunătăţirea stării psihice a pacienţilor, care prin procesul de slăbire pot ajunge să înlocuiască complexul de a fi obezi cu acela de a avea un aspect dizgraţios datorită pielii care rămâne în exces.

 

Rolul informării este esenţial, pentru ca pacienţii să cunoască de la bun început care sunt consecinţele slăbitului excesiv şi ce se poate face în acest caz. Ei trebuie să-şi decidă în cunoştinţă de cauză calea de urmat.

 

www.chirurgieestetica.ro

Statistici trafic - StatCounter.com


X