Business Woman Career
Arpeggio, «un proiect conceput cu dragoste pentru copii şi respect pentru adulţi poate fi o poveste de succes»
interviu cu Aniela Burlacu, avocat, fondator Arpeggio

De ce aţi ales să fondaţi o Şcoală de muzică? Este şi o pasiune a dumneavoastră, muzica?

Am luat lecţii de pian în copilărie, căci muzica este o pasiune a mea, dar ideea de a fonda Arpeggio a pornit de la fetiţa mea cea mare. Am înscris-o la cursuri de pian la vârsta de 4 ani şi entuziasmul cu care se pregătea pentru fiecare lecţie de muzică, precum şi faptul că avea o preocupare constantă, au fost o bucurie pentru noi.

Pe măsură ce fetiţa noastră urma cursurile uneia dintre cele mai mari şcoli de muzică din oraş, am descoperit că progresul în studiu presupune devotamentul profesorilor, implicarea lor şi dăruirea unei întregi echipe.

Fiind antreprenori cu ceva experienţă, am ştiut că putem transpune aşteptările noastre, ca părinţi, şi nevoile copilului nostru în realitate. Astfel s-a născut Arpeggio, o şcoală în care ne respectăm, de aproape 2 ani, faţă de cursanţii noştri, promisiunea de seriozitate, continuitate şi progres.

 

Avocat, manager Arpeggio, partener într-o agenţie de publicitate, mamă, soţie, cum reuşiţi să vă împărţiţi între toate?

Organizarea este extrem de importantă. La fel şi încrederea în oameni. În fiecare dintre proiectele în care sunt implicată, am ales oameni care îmi împărtăşesc valorile, care vor să crească alături de noi şi care iubesc ceea ce fac. Dimineţile sunt de obicei dedicate avocaturii, iar după-amiezile, şcolii. Agenţia de publicitate este în responsabilitatea soţului meu. Evident, de 6 ani încoace, familia este pe primul loc şi de obicei seara, ne adunam acasă, ne jucăm, exersăm la pian, ne povestim ziua, încercăm să petrecem timp de calitate împreună.

 

Ce beneficii aduc, pentru dezvoltarea copiilor, cunoştinţele muzicale?

Pot spune din propria experienţă că lecţiile de muzică sporesc gradul de concentrare a copiilor, creează o disciplină a studiului, dezvoltă creativitatea şi încurajează copiii să se exprime la nivel artistic.

 

Cum aţi dezvoltat portofoliul de servicii al Şcolii?

În perioada de început a şcolii ne-am concentrat pe lecţiile individuale de pian şi chitară clasică. Treptat, pe măsura cererii, am început să oferim lecţii de canto, vioară, chitară electrică, bass şi tobe. Am dezvoltat un program de cor pentru copii între 5 şi 7 ani. Am promovat copii talentaţi şi i-am familiarizat cu televiziunea şi studiourile profesioniste de înregistrări.

În paralel, am făcut un pas curajos, creând un program special: o trupă de teatru de copii care joacă spectacole de teatru muzical, pregătindu-se la canto şi actorie. Primul proiect, Atelierul cu Jucării, a fost coordonat în colaborare cu Daniela Nane, care s-a ocupat de regie şi lecţiile de actorie, pe un scenariu de Dan Doboş şi muzica lui Adrian Daminescu. Al doilea proiect, Cartea Poveştilor, este produs integral de Arpeggio, pe scenariul şi regia lui Dragoş Moştenescu şi muzica creată de Luft Records. Îndrăgim teribil acest proiect şi ne ocupăm personal de el deoarece dorim să realizăm cu cei 25 de copii participanţi veritabile spectacole de teatru, care să se joace în faţa a peste 300 de spectatori.

 

Vorbiţi-ne despre programul, echipa, profilul cursanţilor, tarife şi promoţii din cadrul Arpeggio.

Şcoala funcţionează de luni până sâmbătă inclusiv. Profesorii care predau la Arpeggio sunt absolvenţi ai Academiei de muzică din Bucureşti şi au o serioasă experienţă pedagogică. Cursanţii noştri au vârste între 4 şi 40 de ani. Deşi există opinia că un copil de 4 ani este prea mic ca să studieze un instrument, considerăm că un profesor răbdător şi talentat îi poate deschide pasiunea pentru muzică. De asemenea, cursanţii noştri adulţi găsesc la orele de muzică o posibilitate de a evada din rutina preocupărilor zilnice.

Sediul nostru este în Zona Piaţa Domenii din Bucureşti. Tarifele sunt aliniate celor de pe piaţă, politica şcolii fiind să se adapteze posibilităţilor fiecărui cursant.

 

Ce visaţi pentru Arpeggio?

Ne dorim să avem continuitate cu actualii cursanţi, să participăm la concursuri de muzică, să organizăm audiţii tot mai frumoase şi să întâmpinăm cursanţi noi în rândurile noastre. Ne mai dorim să păstrăm aceeaşi atmosferă caldă dar serioasă în şcoală pentru a garanta rezultate. În ceea ce priveşte proiectul de teatru muzical, urmărim să formăm un grup de copii talentaţi cu care, în doi-trei ani, să putem pleca în turneu naţional. Credem că avem o echipă devotată şi motivată, astfel că, indiferent de cât de mare va fi numărul de cursanţi, vom fi în măsură să păstrăm calitatea lecţiilor predate. Ne dorim să demonstrăm că un proiect conceput cu dragoste pentru copii şi respect pentru adulţi poate fi o poveste de succes.

 

interviu realizat de Maria Niculescu


apărut în Business Woman 77E
Estella
2018-01-12 09:58:13
J
Jean
2018-01-12 08:49:51
J
Jock
2018-01-12 05:31:41
J
Janess
2018-01-12 03:57:11
mai multe
sus
parerea ta
 
comentariu
numele si prenumele*
email*
 


Statistici trafic - StatCounter.com


X